Holistisk Terapi Behandling i udestue

Åndedrættets magi

Hvis du er i live, så trækker du vejret. Og omvendt: Trækker du vejret, så er du i live. Det er ganske banalt, og det er sjældent noget, vi tænker så meget over.

Et helt almindeligt menneske trækker vejret ca. 30.000 gange i døgnet. En ret så imponerende aktivitet, i betragtning af, at det sker helt af sig selv, ikke noget vi egentlig tager ret meget stilling til.

Holder du vejret?

Forestil dig, at det er vinter. Du er ikke så gammel, måske 9-10 år. Der er kommet is på vandet, og du er piv nysgerrig efter, om den kan holde. Du går ud på isen.
Mon du holder vejret?

Uro, angst, anspændthed er de største årsager til et tilbageholdt åndedræt, et åndedræt, der ikke tillader et frit flow i kroppen, og som lukker af enten i hals og nakke eller i lænden.

Åndedrættet er derfor et virkelig godt barometer på vores generelle tilstand; er vi trygge, forsigtige, agtpågivende i vores liv – åndedrættet afslører det.

Sig ja til livet

Min påstand er, at hver gang vi trækker vejret, så siger vi ja til livet. Og hvis åndedrættet er holdt, så kan vi hjælpe det. Det giver en enorm ro, at få sit ugjorte, frie åndedræt tilbage – det beroliger og revitaliserer på samme tid.

Og det giver rigtig god mening af hjælpe det derhen, hvor det ikke kan komme af egen drift, for der ligger en stor healing i, at åndedrættet begynder at nære kroppen indefra.