Skilsmisse og Økonomi

Money Mindset og Money Management

Økonomi efter skilsmissen går på to ben; Money Mindset og Money Management.

Ingen af dem, står godt alene – for virkelig at lykkes med at skabe en solid økonomiske fremtid må der være energi i begge ben, fordi de understøtter hinanden.

Money Management

I forbindelse med og efter din skilsmisse bliver effektiv Money Management afgørende for at skabe stabilitet og genopbygge dit liv på en god og bæredygtig måde. Det er ikke altid, at vi gør os klart, hvor vigtigt det er at have godt styr på økonomien – eller måske du ganske enkelt ikke kan overskue det lige nu. Enten fordi du ikke er vant til at tage dig af økonomien i det daglige, eller fordi omstændighederne lige nu er så vanskelige og uafklarede, at du ikke ved, hvor du skal tage fat.

Money Mindset

Dit Money Mindset eller dit Penge Blueprint handler om din holdning til penge og økonomi, dine tanker og dine følelser som på de ubevidste planer styrer dine muligheder for at etablere en sund økonomi og velstand i dit liv.

At forstå og forme denne mentalitet kan have dybtgående virkninger på dine økonomiske beslutninger og overordnede livskvalitet. Og ofte skal vi grave dybt i os selv for at finde rødderne til den måde, vi ser på penge, økonomi og vores egne muligheder.

Det er imidlertid værd at udforske dit Dit Money Mindset for det er der, du lægger kimen til den sunde relation til økonomi og forvaltning af dine ressourcer, som er ekstra vigtige i din nuværende situation. Og det er dit Money Mindset, der dybest set regulerer, i hvilket omfang, du kan varetage en god Money Management.

Hvis du vil læse mere om nogle af de afgørende fordele ved at få styr på pengene under denne livsomvæltning, så læs mere nedenfor.

Udforsk dit Money Mindset

Nogle af de ting, du med fordel kan arbejde med, når det handler om af afdække og ændre dit Money Mindset er bl.a. 

  1. Din Bevidsthed om dine Tankevaner: Det første skridt i at forbedre dit money mindset er at være opmærksom på dine tankevaner omkring penge. Er de positive og opmuntrende, eller er de præget af frygt og knaphed?
  2. Transformér det Negative til noget Positivt: Identificer og udfordr de negative tanker om penge, og erstat dem med positive og konstruktive tanker. Dette kan ændre din tilgang til økonomi og skabe en mere positiv energi omkring penge.
  3. Skab et Fyldestgørende Billede: Se penge som et middel til at opnå dine mål og skabe fylde i dit liv. Betragt det som et redskab til at realisere dine drømme og ikke blot som en kilde til stress.
  4. Lær af Erfaringer: Tag tid til at reflektere over dine tidligere økonomiske erfaringer. Hvad har fungeret godt, og hvad kan forbedres? Lær af tidligere fejltagelser og succeser for at styrke din økonomiske forståelse.
  5. Invester i Selvudvikling: Læs bøger, lyt til podcasts eller deltag i kurser om personlig økonomi og money mindset. Investering i selvudvikling er nøglen til at udvide din forståelse og opbygge sunde pengevaner. 

Et positivt money mindset er ikke kun om at tiltrække rigdom, velstand, bekvemmelighed eller hvad du ønsker dig. Men i høj grad også om at skabe en sund og afbalanceret relation til penge.

Ved at dyrke positive tanker omkring økonomi kan du opnå økonomisk trivsel og skabe en mere berigende tilværelse.

Kontakt mig!

Har du brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte mig. Du kan både ringe til mig på telefon +45 31 17 11 33 i hverdagene eller skrive en mail på kontakt@vivianchrom.dk. Så vender jeg tilbage hurtigst muligt.