Holistisk Terapi Behandling i udestue

Jeg ville ønske, jeg havde gjort det for fem år siden

Mon vi ikke alle sammen har prøvet at ønske, at vi havde været lidt tidligere ude, fem, ti eller tyve år, mindst? Det ved jeg, at jeg har. Mange gange. Og hvad formål tjener det egentlig andet, end at man bliver en smule trist, grænsende til selvmedlidende over, at man ikke var klog nok til at gøre det?

Det var netop sådan min klient sagde, da hun lå på briksen og fik sig selv tilbage, mens vi, muskel for muskel, stivhed efter stivhed, i fællesskab løsnede hende op: “Jeg ville ønske, at jeg var kommet her for fem år siden.”

Skoleeksempel i bagklogskab

Jeg genkender smerten over at føle, at man skulle have sat ind noget før, at man burde have været klogere, og at man kunne have fået så meget mere, hvis man bare havde gjort det noget før. Min egen barnløshed er et skoleeksempel i en masse mange ting, jeg skulle have gjort lææææææænge før, havde jeg vidst bedre.

Og fordi jeg selv har erkendt, at det ikke tjener andet formål end at slå sig selv i hovedet, sagde jeg til hende: “Måske du ikke ville have fået samme udbytte, hvis du havde modtaget denne behandling for fem år siden. Måske du havde brug for at blive fem år klogere, før du kunne tage dette skridt. Og hvis du ikke havde haft netop denne alder, denne erfaring og den længsel, som nu er modnet i dig, så er det ikke sikkert, at du havde haft denne motivation og tilskyndelse til at kontakte mig.”

Kontrol eller skattekiste?

Nogen gange har folk lyst til at prøve en behandling. Og andre gange er de klar til at få behandling. Der er en verden til forskel for mig som behandler. når man mærker klientens eget engagement i processen – og accepten af, at ikke alle skridt er lige morsomme, men at de er vigtige. De mennesker, der virkelig er klar, er dedikerede til deres egen proces, er nysgerrige og overgiver sig til et forløb, hvor de ikke længere har kontrollen, men hvor de ved, at de vinder ved at slippe kontrollen. Og det er de mennesker, der får en gevinst, som de kun selv kender værdien af, idet det bliver en del af deres livsrejse og deres indre skattekiste, deres visdom og rummelighed, som de selv og andre med tiden vil nyde godt af.

Vivian Chrom, jeg tilbyder coaching med kropsterapi og bevidsthedsberøring.