Holistisk Terapi Behandling i udestue

Når økonomien skiller jer ad

Økonomi kan være en betydelig udfordring for mange ægteskaber, og den økonomiske belastning kan føre til spændinger og konflikter. Mange par oplever, at forskellige synspunkter på pengeanliggender kan sætte forholdet på prøve.

At håndtere budgetter, gæld og økonomiske mål kan være komplekst, især når der er forskelle i forhold til pengevaner og prioriteringer. En af de største udfordringer opstår ofte, når par ikke kommunikerer åbent om deres økonomiske forventninger og bekymringer.

Byrde i stedet for bidrag

Da min eksmand begyndte at fortælle mig, hvor meget jeg havde ”kostet” ham i årenes løb, kunne jeg godt mærke, at brøken var vendt rundt. I stedet for at se mig som et bidrag til vores fælles liv, var jeg pludselig blevet en byrde for ham, som var meget målbar, når han satte sig ned og regnede efter.

Desværre tappede det også en i en større historie for mig, for min mor havde jo også udtrykt det samme. Jeg husker utallige episoder, hvor min mor blev presset, vred og dybt irriteret, når jeg eller min søster havde harmløse ønsker eller behov, som på en eller anden måde havde med hendes pengepung at gøre.

Se løgnene i øjnene

Så oplevelsen af at være en økonomisk byrde for andre sidder derfor dybt i mig – ligesom andre mennesker har andre oplevelser og erfaringer, som præger deres økonomiske situation og trivsel.

Den bedste måde at gøre op med det er, at få skeletterne ud af skabet og se løgnene i øjnene.

I midten af februar og i starten af marts afholder jeg to workshops på Falster for kvinder, der gerne vil ændre deres pengehistorier, så de kan åbne op for bedre økonomi og mere velstand.

Der er ikke flere pladser på de to nuværende workshops, men kunne du være interesseret i at arbejde med din pengehistorie, det jeg også kalder Money Mindset, så skriv gerne en kommentar nedenfor. Så vil jeg gå i kalenderen og planlægge en workshop mere.

Du kan nøjes med FF (Fysisk på Falster) eller OW – (Online Workshop) – eller du kan skrive til mig i en PB, hvis du hellere vil det ;=)